Racing och motorsport

ferrari-490617_1280På denna sida har vi talat om racing och motorsport som ett och samma, och naturligtvis är det så. Racing är en motorsport, såväl som folkrace och rally. Dock kan det vara så att de som talar om racing inte har intresset fokuserat på dessa sporter. Här är det kanske så att racing är banracing, och då är den största upplevelsen i livet att vara delaktig i en STCC-tävling. Hit är det inte många som kommer, men det är desto fler som köper biljetter och tittar på dessa tävlingar. Här handlar det då om den högsta klassen som du kan hitta inom det som bär namnet racing.

Hur som helst kanske det inte är detta som är det du menar med racing heller, utan det kan helt enkelt bara gälla ombyggda bilar som ska ge ut så hög effekt och prestanda som möjligt på en kort sträcka. Då talar vi om streetracing. Detta är en sport som utförs illegalt på många platser, men som faktiskt även har legala och godkända tävlingar. Här handlar det om ett rent högoktanigt intresse av snabbhet och acceleration. Detta är något som har intresserat de som har bilintresse under alla tider.

I övrigt kan racing innebära olika Formel 1-tävlingar ned till låga serier av veteranracing. Egentligen är racing allt inom motorsporten, då det hela tiden handlar om att tävla inom olika sporter där du framför ett fordon. Dock är det olika för olika människor, precis som en del gillar pilgrimsmusslor, medan andra hellre äter en stor portion potatismos och korv. Här är det just ditt intresse som ligger i fokus för vad du ska lägga dina pengar på inom racing. Kosta kommer det nämligen att göra, och det är du som sätter gränserna för vad du tycker är rimligt att lägga ned på ditt intresse.