Olika typer av racing

racing-858404_1280Inom racing finns det många typer av sporter. Naturligtvis handlar allt om motorsport, och att meka med sin bil för att få den bästa prestandan, men det hela handlar lika mycket om vilken gren som du är aktiv inom. Den mest prestigefyllda grenen inom racing är förmodligen Formel 1, som även är den som kommer att vara den dyraste om du vill vara aktiv inom denna gren av motorsporten. Efter detta kommer antagligen banracing, som också är en dyr och svårt sport att slå sig in i som etablerad förare. Detta är dock inte de enda grenarna som finns, utan det finns även andra för de som inte har lika stora krav på sig själva. Här handlar det lika mycket om det sociala med racing som det handlar om att vinna.

De mer sociala grenarna inom motorsporten och racing är de som handlar om de korta racen, där bilarna ska ha en snabb acceleration för att vara de bästa på banan. Här finns det ett brett utbud av olika grenar. En av de populäraste är legends racing, där du tävlar på korta banor med en äldre och ombyggd bil. Här handlar det naturligtvis om att vara snabb, men det handlar lika mycket om stil och utseende på bilen för att få åskådarnas uppmärksamhet.

Utöver detta finns det en hel del mindre grenar inom racing som handlar om specialfordon. Här kan det gälla lastbilar, bussar, pickuper och andra fordon som har byggts om för att tävlas med inom olika motorsporter. Den dyraste grenen inom racing där det handlar om specialbyggda fordon är dragracing. Här handlar det om att få till en konstruktion och en motor som kan ta ditt fordon till hastigheter som aldrig tidigare har uppnåtts av någon. Detta kan vara något som verkligen är kostsamt, men som sätter adrenalinet på topp.